"EVERYTHING HAS ITS BEAUTY BUT NOT EVERYONE SEES IT"

Ik maak onzichtbare dingen weer zichtbaar

Zie je het niet? Geen paniek,
het is er gewoon...

Stel je eens voor... dat je in staat was overal en altijd
de mooie dingen in de wereld te zien ... wat zou je er dan mee doen?

Ik help zichtbaar maken wat er nu al is èn wat er nog meer mogelijk is door:

~ visuele verslagen (als je ziet wat je hebt, kun je het beter op waarde schatten)
~ design thinking training (pas als alle belanghebbenden zien wat ieders behoefte is, en iedereen zich gezien voelt, kun je complexe problemen oplossen)

Ik maak dingen zichtbaar

> Met getekende verslagen

Woorden zijn prima, maar een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Woord en beeld samen is nóg krachtiger. Daarom maak ik:

live getekende verslagen van bijeenkomsten

praatplaten: visuele vertaling van complex idee of proces

> Met design thinking

Hoe kun je anders en vooral slimmer omgaan met complexe vraagstukken – waarvan iedereen en niemand eigenaar is, zoals klimaatverandering, vluchtelingencrisis of files? Hoe betrek je alle belanghebbenden? Het antwoord is: ga op een ándere manier denken en werken. Maak alle relevante informatie in het proces zichtbaar voor alle betrokkenen. Dát is Design Thinking!

Lees verder

Open inschrijving: op 4 en 5 juni 2018 geven wij (samen met het Stipo team voor stedelijke ontwikkeling en Pip & Partners) een tweedaagse training Design Thinking. Tijdens de training maak je kennis met de methodiek, doorloop je zelf de 5 fases in de praktijk (ontdekken, interpreteren, ideeen verzamelen, prototypen en testen) en oefen je met alle tools. Er is volop ruimte voor jouw eigen case! Meer weten? Kijk op de Stipo website of neem even contact met mij op.

Inklappen

Magie

"Ik heb in mijn projecten met Marieke ervaren dat zij in staat is magie te creëeren, vooral met haar tekeningen. Ik vind Marieke een erg capabel, sympathiek, gemotiveerd, enthousiast en intelligent mens. Ik hoop dat ik nog heel veel projecten samen met haar mag doen!"
 
Martijn Feldbrugge, eigenaar Business & Sanctions Consulting Netherlands

De kern

"Ik blijf het nog steeds heel knap vinden dat je de kern er bij iedere presentatie uit wist te halen, ondanks dat je niet bekend was met de inhoud."
 
Livia Lablans, consultant Achmea (een opdracht uitgevoerd voor De Betekenaar)

Aanrader

"Wat een fantastische training heb ik afgelopen maandag en dinsdag gevolgd: Design Thinking! Veel over gehoord, ooit eens aan geproefd, maar nu dan in de praktijk. Een geweldige methode om eens echt naar je geformuleerde 'probleem' te kijken, jezelf te challengen en te leren hoe je dit kunt onderzoeken en prototypen. Mooie manier om je bestaande gang van zaken eens onder de loep te nemen of te onderzoeken hoe je nog meer impact kunt maken. Aanrader dus!"
 
Selma Custers, programma-manager Missing Chapter Foundation

Mooie herinnering

"In oktober 2015 hadden we in Flevoland de Week van de Samenwerking georganiseerd met verschillende workshops, lezingen en rondleidingen. Marieke heeft zowel van het openingsspektakel, als van de afsluitende markt, plus van andere activiteiten drie enorm leuke beeldverslagen gemaakt. Mooi om zo te kunnen terugkijken op een fantastische week!"
 
Eric Edens, programmamanager Gemeente Almere

Het maximale uit de groep

"Marieke is niet alleen een verhelderende illustrator, ze is ook een ervaren facilitator. Die combinatie maakt het zeer aantrekkelijk om met haar te werken. Ze haalde in minimale tijd het maximale uit een groep politiemensen die nadachten over de toekomst. Haar krachtige heldere tekeningen zijn het startpunt voor vervolggesprekken."
 
Roel Simons, filmmaker

ResizedImage600600-Marieke-van-der-Velden-13-

Over Marieke

Door mijn ervaring als

  • tolk/vertaler kan ik nauwkeurig luisteren
  • facilitator weet ik door te vragen en tot de essentie door te dringen
  • beleidsadviseur en consultant kan ik snel analyseren en verbanden zien
  • circustrainer ken ik de kracht van samenwerken en spelen

Lees verder

Als kind ben ik vaak verhuisd. Daarom kan ik me goed aanpassen maar begrijp ik ook als geen ander het belang van een veilige (leer-)omgeving. Die creëer ik daarom ook graag voor anderen. Ook spring ik graag in het diepe en verleg ik het liefst steeds mijn grenzen. Zo nam ik bijvoorbeeld niet het vliegtuig naar Zuid Amerika maar een zeilboot, en als 19-jarige veranderde ik last minute mijn reisdoel van de Canarische Eilanden naar Japan omdat daar meer werk was. Kortom, ik ga uitdagingen niet gauw uit de weg en onderzoek graag de verschillende mogelijkheden.

Inklappen

Partners

Ik werk regelmatig en met veel plezier samen met visueel verslaggevers van De BetekenaarBureau voor Beeldzaken en KANAI; procesbegeleiders, teamcoaches en trainers van DiamantCoaching en Pip & Partners.

de-betekennaar
Bureau-voor-beeldzaken
Kanai
Diamant-coaching
Pip&Partners

Klanten

Een greep uit de klanten met wie ik heb samengewerkt:

Gemeente-Utrecht
Gemeente-Lelystad
Achmea
Logo-01
AGORA
TBI
Fokker
Ordina
Twynstra
Bereik
Gemeente-Utrecht
Gemeente-Lelystad
Achmea
Logo-01
AGORA

Lang leve zichtbaarheid

Visuele verslagen worden live gemaakt, op de locatie van jullie bijeenkomst, op een grote poster. Je kunt ze na afloop gebruiken voor de follow-up van je bijeenkomst, strategiesessie of vergadering. Je hebt dan direct weer alle herinneringen paraat, en kunt meteen checken of iedereen op dezelfde lijn zit.

Praatplaten kun je inzetten als je woorden tekort komt - of teveel hebt - voor een effectievere boodschap. Jouw complexe idee of proces vertaald naar beeld blijft beter hangen bij de luisteraar. Praatplaten worden gemaakt in de studio, na een persoonlijke intake (live of per telefoon)

En hoe nu verder?

> Visuele verslaggeving en praatplaten zijn altijd maatwerk. In een telefonisch gesprek bespreken we je wensen, het programma en de mogelijkheden.

Vraag jezelf alvast af met welk doel je een visueel verslag wilt: speelt het een rol in het groepsproces tijdens de dag zelf, of is het vooral als naslagwerk bedoeld? Is het verslag voor de deelnemers, of ook voor de afwezigen bedoeld?

> Regelmatig bied ik samen met mijn partners open trainingen Design Thinking aan. Wil je meer informatie? Bel of mail gerust, dan bespreken we je wensen en behoeften.

Wat wil jij graag zichtbaar hebben?

Of stel je vraag gewoon meteen op nr 06 463 853 68