1-OP-1 VISUELE BRAINSTORM

 

'Nieuwsgierigheid is altijd binnen handbereik'
- Elizabeth Gilbert, romanschrijver

Je houdt binnenkort een presentatie of een pitch. Je kunt mensen inspireren, dat weet je. Je kijkt er naar uit en je hebt er vertrouwen in.

Maar je wilt zoveel vertellen dat hoofd- en bijzaken over elkaar heen buitelen. Wat is de essentie van je verhaal ook alweer?

Wie weet is een 1-op-1 visuele brainstorm precies wat je nodig hebt. Even samen sparren, mét beeld. Zodat je opnieuw focus en overzicht krijgt. En jij jouw publiek meer inzicht kunt geven.

WANNEER IS EEN 1-OP-1 VISUELE BRAINSTORM IDEAAL?

Als je...

... werkt aan een complexe opgave

Je maatschappelijke opgave is complex en (reuze) veelomvattend. Er is geen heldere afbakening. Ook al ben je een expert op de inhoud, je loopt vast in je eigen denkwereld.

… weet dat je selectief moet zijn

Je weet jezelf prima een weg te banen door grote bergen informatie, maar je weet ook dat je juist nú heel selectief moet zijn. Want nú ga je anderen inspireren en overtuigen.

... snel to the point wilt komen

Je hebt maar een kort moment hebt om je verhaal te doen. Tijd dus, om het kaf van het koren te scheiden. Je hebt iemand nodig die je helpt je verhaal uit te kleden, zodat jij het zelf weer kunt aankleden.

… rondloopt met een nieuw idee

Je voelt dat het klopt, maar je hebt het nog niet scherp. Je wilt graag met iemand sparren en je idee zichtbaar krijgen, want dan kan het de wereld in.

… een nieuw aanbod wilt pitchen

Je bent er bijna! Maar je zoekt nog iets om het aan op te hangen. Een passende metafoor, een kloppende kapstok. Als je die hebt, is je boodschap ráák, dat weet je.

daniela-izotenko-hOhlYhAiizc-unsplash kopie_lichterbestand

WAT LEVERT EEN 1-OP-1 BRAINSTORM OP?

Je krijgt hulp bij het ordenen van jouw verhaal. In een online 1-op-1 brainstorm van 1,5 uur gaan we samen afpellen tot we de kern te pakken hebben.

Je bent 1,5 uur lang helemaal into je eigen materie, je hebt daarna opnieuw houvast en je verhaal klopt weer!

Je ziet het grotere geheel en de details weer: je ziet alle losse puzzelstukjes overzichtelijk bij elkaar én hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Door de visuele aantekeningen zie je meteen wat er nog ontbreekt of waar juist te veel aandacht naar toe gaat.

Je geeft je luisteraars een cadeau doordat ze niet naar een saaie powerpointpresentatie hoeven te kijken. Jij deelt jouw visuele aantekeningen gewoon uit. Zij krijgen daarmee ook helderheid en houvast, én ze kunnen na afloop van jouw presentatie écht het gesprek met elkaar aan.

‘Never be limited by other people's limited imagination.'

- Mae C. Jemison, ‘s werelds eerst Afro-Amerikaanse astronaut

HOE GAAT EEN 1-OP-1 BRAINSTORM IN ZIJN WERK?

In vier stappen naar een verhaal dat klopt:

1. Het eerste verhaal

In onze telefonische voorbereiding leg jij op hoofdlijnen uit wat er speelt. We maken een plan van aanpak.

2. Verschillende kanten van je verhaal

Tijdens de online brainstorm ga je verschillende kanten van je verhaal bekijken en ‘toetsen’ aan het doel van je presentatie. Zie mij als je proefkonijn en privé tekenaar van jouw verhaal.

3. Blikverruimend verhaal

Je kunt live zien wat ik teken; dit helpt je om met je eigen verhaal mee te praten. Je ziet zelf wat werkt en wat nog niet, wat logisch voelt maar nog niet logisch klinkt

4. Goed verhaal!

Na 1,5 uur heb jij een geordend hoofd, hervonden focus en visuele aantekeningen. We werken op een (online) Mirobord zodat je na afloop alles netjes bij elkaar hebt; meteen een handig naslagwerk!

"Marieke’s meedenken en tekenen heeft mij veel tijd opgeleverd: het verhaal compleet maken, wéten dat je met de plaat een goed verhaal kunt vertellen. Dus je krijgt niet alleen een tekening maar je bent direct zelf meer into de essentie."

Pien van Langen - directeur campus Health & Sport, ROC TOP

"Ik ken Marieke als een goede en zorgvuldige luisteraar die snel in staat is om een verhaal in beelden te vatten."

Marloes Bouwmeester - oprichter de Succesvolle Introvert

"Ik vind Marieke een harde werker met passie voor haar vak die een balans zoekt tussen perfectionisme en zakelijk opereren."

Judith Heinrich - adviseur publieke gezondheid, GGD IJsselland

"Marieke snapt snel wat er speelt."

Charlotte Rekko - adviseur, coach en eigenaar van Bergkracht

VEEL GESTELDE VRAGEN

Staat je vraag er niet bij, neem dan gerust even contact op!

Een visuele brainstorm is een moment om te sparren, alleen met jou.

CONTACT

Wil je dingen in een ander perspectief zetten? Overleggen of een 1-op-1 visuele brainstorm ook iets voor jouw situatie is? Neem gerust contact op.