VISUEEL VERSLAG

 

'Take time to marvel at the wonders of life'
- Gary Fenchuk, auteur

Je hebt flink geïnvesteerd in jullie event (tijd, geld en mankracht) en het was een groot succes.

Maar... na twee weken is de inspiratie weggezakt en is iedereen over tot de orde van de dag.
Zonde… dat ga je de volgende keer dus anders aanpakken!

Een live getekend visueel verslag maakt een groot verschil, een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden.

WAAROM EEN VISUEEL VERSLAG?

Blijvende inspiratie

Stel je voor dat iedereen de belangrijkste boodschappen van jullie event elke dag opnieuw voor zich ziet… Dan blijven mensen geïnspireerd, lang nadat het event voorbij is. Geïnspireerde mensen zijn betrokken mensen.

Vertrouwen dat de nieuwe ideeën die de sprekers hebben aangereikt blijven hangen, is niet reëel, omdat het dagelijks leven mensen nou eenmaal opslokt en waardevolle inspiratie naar de achtergrond verdwijnt.

Verder dan foto en video

Foto's en video's zijn slim maar niet voldoende. Een foto heeft meestal geen inhoudelijke component en een filmpje speel je niet keer op keer af.

Krachtige combinatie

Een visueel verslag combineert juist alle sterke punten: het is altijd een combinatie van tekst en beeld, 24/7 zichtbaar, overzichtelijk, alles op één plek bij elkaar.

LSH010 live recording_fotograaf Marco de Swart

WAT LEVERT EEN VISUEEL VERSLAG OP?

... inspirerende informatie die keer op keer uitnodigt tot gesprek

... concrete, zichtbare informatie, waardoor je sneller verbanden legt

... je kunt in- en uitzoomen, het grote geheel en de kleine onderdelen zien

... je ontdekt hoe verschillend mensen tegen dingen aankijken

... je ziet nieuwe oplossingen die je eerder niet zag

'Je kunt veel zien door te kijken'

- Yogi Berra, Amerikaanse honkbalspeler en filosoof

VOORBEELDEN VAN LIVE GETEKENDE VERSLAGEN

HOE WORDT EEN LIVE GETEKEND VERSLAG GEMAAKT?

In vier stappen blijvende inspiratie en focus:

1. Vooraf:

een helder verhaal

Welke eyeopeners wil je dat jullie deelnemers krijgen? In een telefoongesprek bereiden we jullie event voor. Samen stemmen we vraag/aanbod op elkaar af, net als de praktische kant.

2. Tijdens:

het verhaal in kaart

Ik luister, verwerk en teken simultaan. De deelnemers zien het verslag voor hun ogen ontstaan; een extra dimensie dus tussen deelnemers en sprekers!

3. Na afloop:

kloppend verhaal

Nadat de laatste spreker is uitgesproken, werk ik aan de puntjes op de i en geef ik de boel kleur. Jullie geven de visual een mooie plek en ik zorg voor een digitale nabewerking van de foto.

4. Blikverruimer:

verhaal met impact!

Jullie blikken terug op de bijeenkomst, en vooruit op de toekomst. Dat zijn blikverruimers en eyeopeners met impact!

"De visuals zijn nog steeds het uitgangspunt bij gesprekken over het vervolg."

Charlotte Rekko - adviseur, coach en eigenaar van Bergkracht

"Marieke haalde in minimale tijd het maximale uit een groep politiemensen die nadachten over de toekomst. Haar krachtige, heldere tekeningen zijn het startpunt voor vervolggesprekken."

Roel Simons - filmmaker

"Ik vond het belangrijk om op een andere, creatieve, manier in één oogopslag een beeld te kunnen neerzetten over wat besproken was."

Stef Meijs - Programmamanager klimaatadaptatie Provincie Utrecht

"Ik blijf het knap vinden dat je de kern er bij iedere presentatie uit wist te halen, ondanks dat je niet bekend was met de inhoud."

Livia Lablans - adviseur bij Achmea

Marieke-van-der-velden-in-actie-praatplaat-2

MIJN ERVARING...

De afgelopen 10+ jaar heb ik 100en en 100en live getekende verslagen gemaakt op de meest uiteenlopende locaties, in binnen- en buitenland. Elke keer opnieuw een feest der creatie!

Werken op onbekende plekken, reizen als een visuele nomade, een wit vel papier bestormen, stoeien met de muur (zelden zonder hobbels), hopen dat er genoeg daglicht is, nieuwe perspectieven horen, samenvatten en tekenen. De hele dag nieuwe inzichten opdoen. Je weet van tevoren nooit wat je tegenkomt. Dat maakt het zo fascinerend.

En dat het verslag dan aan het einde van het event af is; dat iedereen bij de borrel een samenvatting voor zijn neus heeft van de highlights van de dag. Hoe vaak ik het ook gedaan heb, de verwondering blijft!

Meer lezen over mijn ervaring?

VEEL GESTELDE VRAGEN

Staat je vraag er niet bij, neem dan gerust even contact op!

Als een live getekend visueel verslag een momentopname is, en de verslaggever werkt als een vlieg op de muur, dan is een praatplaat als een schilderij. Een praatplaat heeft veel gelaagdheid en is met veel tijd, aandacht en gesprekken tot stand gekomen. 

Het verschil in resultaat is soms op het 1e oog niet per se zichtbaar voor mensen die er niet bij waren, maar het proces, dus de totstandkoming, en het resultaat zijn echt compleet anders!

Een visueel verslag is een momentopname. Het is een registratie van wat er tijdens jouw event wordt gezegd. Zo’n live getekend verslag is aan het einde van de bijeenkomst klaar. 

Een 1-op-1 visuele brainstorm zorgt voor helderheid in een kort tijdsbestek en hierbij draait het alléén om jou! En de tekening staat niet centraal, maar de helderheid in je hoofd. Het doel is niet per se om toe te werken naar een eindbeeld (hoewel dat wel kan), maar om jou te helpen hoofd- en bijzaken te onderscheiden. En ik ben je proefkonijn voor je pitch.

CONTACT

Wil je overleggen of een visueel verslag ook iets voor jou is?
Neem gerust even contact op!